Am ieșit din Top 20 mondial

  Distribuiţi
  avatar
  Lauur.
  Very Important Person
  Very Important Person

  Mesaje : 483
  Data de inscriere : 22/06/2012
  Varsta : 24

  Am ieșit din Top 20 mondial

  Mesaj Scris de Lauur. la data de Vin Aug 10, 2012 10:12 pm

  Față de Beijing, cu 4 medalii de aur, România a luat doar două medalii de aur la Londra, lucru care a atras o nemulțumire surdă la nivelul conducerii olimpice

  Singura ediție postbelică unde România a obținut mai puțin decît la Londra a fost Helsinki, 1952, unde am luat o medalie de aur, una de argint și două de bronz.

  Două medalii de aur, ca acum, am mai luat numai la Tokyo, în 1964, dar atunci totalul medaliilor a fost de 12, față de 9 acum. E aproape imposibil ca România să mai obțină vreo medalie în ultimele trei zile ale Olimpiadei.

  Deși a mascat elegant frustrarea, COSR se consideră “păcălită de anumite federații”, după exprimarea off the record a unui oficial. Printre cele care au adus mai puține medalii decît au estimat inițial și au înaintat ca obiectiv sînt Canotajul (minus 1), Kaiac-Kanoe (minus 1), Gimnastică (minus 1) și Scrima (minus 1).

  În schimb, au adus mai multe medalii decît își propuseseră Tirul (plus 1), Halterele (plus 1) și Judo (plus 1).

  Atletismul nu numai că nu a luat nici o medalie, oricum greu de obținut, dar nu a adus nici un punct României în clasamentul CIO, unde se iau în calcul și locurile 4-6. Nici un atlet nu s-a calificat măcar într-o finală olimpică!

  O singură comparație: Ungaria are 8 medalii de aur pînă în acest moment, aproape cît totalul delegației noastre.

  Pe de altă parte, presa britanică a dezvăluit suma fondului de stat pentru sportivii de elită: 70 de milioane de lire pentru Atena 2004, 235 de milioane de lire pentru 2008 și 264 de milioane de lire pentru pregătirea Jocurilor din 2012. Banii vin de la loteria de stat.

  “Avem nevoie de bani ca să cîștigăm aurul!”
  Chris Hoy, de 6 ori campion olimpic, către premierul Cameron după ce acesta a spus că Marea Britanie nu-și mai permite atîția bani pentru sportul de elită

  17 milioane de euro pe an sînt toți banii alocați de statul român federațiilor sportive. Banii alocați către cluburile sportive și către COSR se adaugă acestora

  Harta federațiilor la Londra  Loseri
  Canotaj 1 mil e 0 medalii
  Atletism 1,2 mil e 0 medalii
  Caiac 0,8 mil e 0 medalii

  Bogați
  Tir 0,2 mil e 1 medalie de aur
  Judo 0,6 mil e 2 medalii
  Haltere 0,8 mil e 2 medalii

  Un caz special: gimnastica
  Gimnastica are 1 milion de euro, al treilea buget dintre toate federațiile, imediat după atletism și canotaj. Ea a adus cele mai multe medalii, dar sub estimările proprii și ale COSR, care așteptau două medalii de aur.

  Vom coborî sub locul 25
  Înaintea de începerea galei de atletism de aseară, România era pe locul 22 al clasamentului pe națiuni, unde aurul ordonează țările. În ultimele trei zile, ne vom ducem sub 25, cu mai mult de 10 locuri sub performanța all time, unde eram pe 14, la începutul Olimpiadei.

  “Lacul era ca o ciorbă, lingurile lipseau”
  “Sînt dezamăgit de atitudinea celor doi canoiști români!”, a spus imediat după cursa de ieri de la Eton Ioan Dobrescu, secretarul general al COSR. “Lacul era ca o ciorbă, lingurile lipseau”, a spus el.

  “Noi considerăm că aici, la Londra, s-au pierdut 4 medalii de aur”, a declarat Dobrescu. “Nu mă refer doar la rezultatele canoiștilor, ci la conduita mai multor loturi. Nu e admisibil să ai toate condițiile și să te comporți la Olimpiadă ca un amator”, a mai spus el.

  105.000 de euro pentru aur
  105.000 de euro sînt premiile totale, după dublarea sumelor care vin de la stat și de la cluburi (tot de stat) pe care le primește un medaliat român cu aur pentru Londra. Se adaugă o mașină Renault.

  84.000 de euro plus o mașină pentru argint
  63.000 de euro plus o mașină pentru bronz


  _______________________________

  avatar
  Cata
  Administrator
  Administrator

  Mesaje : 465
  Data de inscriere : 24/06/2012
  Varsta : 23
  Localizare : FIFA - MASTERS

  Re: Am ieșit din Top 20 mondial

  Mesaj Scris de Cata la data de Sam Aug 11, 2012 4:32 am

  Urat.. era de asteptat oricum .


  _______________________________

  contacT:cata1096
  CataliNNN Administrator FIFA MASTERS - COMMUNITY !

   Subiecte similare

   -

   Acum este: Mar Oct 23, 2018 2:23 am