Cultura generala (Important)

  Distribuiţi
  avatar
  .CrIsTy
  Administrator
  Administrator

  Mesaje : 1065
  Data de inscriere : 22/06/2012
  Varsta : 25
  Localizare : Undeva prin CrAiOvA

  Cultura generala (Important)

  Mesaj Scris de .CrIsTy la data de Mar Iul 24, 2012 1:26 pm

  Cultura Generală  Înainte sa postaţi, vă rog uitaţi-vă peste acest topic!
  Cultura generală, sistemul de cunoştinţe (idei, concepte, teorii, principii, etc.) din domeniul filosofiei, ştiinţei tehnicii, literaturii, artei, etc., care stă la baza dezvoltării multilaterale a personalităţii; prin această, cultura generală devine condiţia de adaptare la cele mai diverse situaţii.

  Cultura generală este determinantă pentru însuşirea culturii de specialitate şi a culturii profesionale. Nivelul culturii generale poate fi: elementar, mediu, superior.

  Dicţionar de orientare şcolară si profesională, Colecţia Didactica Magna, Ion Dragan, Dumitru Ozunu, Gheorghe Tomsa, Editura Afeliu, Bucuresti, 1996.

  Probabil vă amintiţi reclama despre Kafka, emisiunea “Vrei sa fii miliardar?“, filmul Slumdog Millionaire, toate acestea fiind în legătură cu acest concept care se numeşte cultura generală.
  Cultura generală este o competenţă importantă pentru oricine doreşte să evolueze, trebuie să avem o arie extinsă de cunoaştere a fenomenelor care ne inconjoară, dar în acelaşi timp să fim experţi pe domeniul nostru, să ne regăsim locul pe harta complexă a vieţii.

   Acum este: Mar Oct 23, 2018 7:12 pm